Om oss

Jönköping Vineyard är en kristen kyrka som har funnits sedan 2001. Vi delar samma tro som andra kristna runtom i världen och vi är en del av trossamfundet Vineyard Norden. Vår vision är att vara en välkomnande, växande och tjänande gemenskap med Gud i centrum. Som kyrka träffas vi regelbundet till gudstjänster och hemgrupper, men vi har även andra typer av samlingar! Vi vill att kyrkan ska vara en plats för alla, och på den här sidan kan du läsa mer om vilka vi är och vad vi gör.

Vill du läsa mer om våra värderingar och vad Vineyard är för något?

Vad händer under en gudstjänst?

Lovsång

I början av våra gudstjänster sjunger vi lovsång tillsammans. Det betyder att vi sjunger sånger till Gud, för att ära honom och visa vår kärlek.

Fika

När lovsången är klar så kommer lite kort information om vad som händer i kyrkan framöver. Efter det så fikar vi tillsammans och umgås!

Predikan

Efter fikat lyssnar vi till en uppmuntrande talare som delar något från bibeln, livet och tron. 

Upptäckarna

Efter fikat drar även Upptäckarna igång, som är vår samling för alla barn i kyrkan.

Förbön

Vill du att någon ska be för dig? I slutet av gudstjänsten finns det möjlighet att få förbön. Ibland delar vi nattvard tillsammans.

Återkommande samlingar

Hemgrupper

Varje vecka träffas vi hemma hos varandra i mindre grupper för att umgås, fika och söka Gud tillsammans. I hemgrupperna diskuterar vi livet, Bibeln och vad vi tror på. Vi vill även att hemgruppen ska vara ett forum där vi stöttar, uppmuntrar och utmanar varandra att växa. Man måste inte ha en tro för att vara med i en hemgrupp; alla är välkomna!

PS - på stan

Vi tror att det finns en naturlig och självklar rörelse utåt i vår kristna tro. Gud har sträckt sig ut mot oss i kärlek. På samma sätt vill vi sträcka oss ut mot människor med budskapet om förlåtelse och upprättelse i Hans namn. Du är varmt välkommen att hänga med ut för att bjuda på kaffe och möta människor i samtal. Vi träffas på stan en gång i månaden!

Umgås

Fester

Tillsammans

Vi anordnar ibland fester, utflykter och gemenskapskvällar där vi träffas bara för att umgås, ha roligt och lära känna nya människor. Håll utkik i vår kalender för att se när nästa tillfälle blir. 

Summer camp

Varje sommar åker vi på Summer camp tillsammans med alla vineyardförsamlingar i Norden! Lägret brukar hålla till på Nyhemsgården utanför Mullsjö och lägret pågår under en vecka. Summer camp är sommarens höjdpunkt där vi som kyrka får möjlighet att komma närmare Gud, varandra och även lära känna fler i vår stora ”vineyardfamilj”. Vill du veta mer om vad Summer camp är för något? Kolla in videon som gjordes inför lägret 2019!